Kakaový prášok je samotnou esenciou kakaových bôbov, skrýva v sebe všetky zdraviu prospešné látky bez toho, aby obsahoval vysoké percento tuku ako čokoláda.
Viete, ako kakao prichádza na svet?
Kakaové bôby sú plodom kakaovníka (Theobroma cacao), ktorý je botanicky zaradený medzi orechy, a chutia ako nesladená horká čokoláda. Nepražená fazuľa a výrobky z nej sú vynikajúcim spôsobom, ako dodať telu energiu, dobrú náladu, jasnú myseľ a podporiť zdravý životný štýl.
Naše kakaové bôby patria k vysokokvalitným organickým zložkám, ktoré sú 100 % prírodné.
Zrod kakaového prášku sa začína mletím nepražených kakaových bôbov. Potom sa zo zmesi oddelí tuková zložka, známa ako kakaové maslo. Kakaovú hmotu ďalej sušte a rozomeľte na jemný prášok.
Preto si kakaový prášok zachováva všetky látky, ktoré majú pozitívny vplyv na telo a dušu. A to aj napriek veľmi nízkemu obsahu tuku a takmer nulovému obsahu cukru.
Kakaový prášok je pokladom zdravia a dobrej nálady
- Flavonoidy sú látky s antioxidačnou aktivitou, t. j. chránia organizmus pred účinkami voľných radikálov. Majú množstvo priaznivých účinkov, napríklad spolu s vápnikom prispievajú k harmonickej funkcii srdca a ciev. Ich obsah sa pri pražení kakaových bôbov výrazne znižuje. Okrem kakaových bôbov sa nachádzajú aj v ovocí, zelenine, čaji alebo červenom víne.
- Antokyány sú prírodné farbivá fialovej farby. Nachádzajú sa aj v čučoriedkach a acai, kde významne prispievajú k priaznivému účinku na ľudský organizmus.
- Špecifickými látkami sú purínové zlúčeniny, najmä teobromín a v menšej miere Kofeín. Tieto dve látky majú vďaka svojej afinite dosť podobné účinky, ale účinok teobromínu je asi desaťkrát slabší ako účinok kofeínu. Preto sa nemusíme obávať "nadmernej stimulácie organizmu" čokoládou alebo kakaom, ani istej "návykovosti", ako je to napríklad v prípade kávy.
- Bioaktívne amíny sú prospešné pre harmonickú funkciu neurotransmiterov (prenášačov nervových impulzov v mozgu) a prispievajú k vytváraniu "pocitu pohody".
Kakaový prášok je právom známy ako účinný pomocník na navodenie dobrej nálady a príjemného stavu bdelosti.
Najlepšie RAW kakao za skvelú cenu
Náš dodávateľ vyrába kakao prvotriednej kvality a chuti. To najlepšie, čo je možné. Je to dokonca v súlade s trochu komplikovaným sprísnením európskych noriem týkajúcich sa kadmia, ktoré je, samozrejme, prirodzenou súčasťou pôdy na vidieku, odkiaľ kakao pochádza. Hodnoty, ktoré sú novo predpísané v právnych predpisoch, sú pre bežných dodávateľov ťažko dosiahnuteľné. U nás si môžete byť istí, že dostanete to najlepšie, najčistejšie a najchutnejšie kakao v BIO a RAW kvalite.
Výhody pre vaše zdravie
- plné vitamínov, minerálov a antioxidantov
- 100% prírodný produkt v surovej kvalite
- bez bieleho alebo prírodného cukru
- nižší obsah tuku ako čokoláda alebo obyčajné kakao
- bez aróm a konzervačných látok
Použite
- lahodný kakaový nápoj sa pripravuje zmiešaním s rastlinným "mliekom", napríklad z kešu orechov
- podľa chuti ho môžete osladiť prírodným sladidlom s nízkym glykemickým indexom
- rozmixujte ho s neochuteným proteínom a pripravte si jedinečné smoothie podľa nálady
- alebo si pripravte dezert podľa nálady - obaľte v ňom sladké RAW guľôčky, primiešajte ho do tortovej polevy alebo vymyslite vlastnú originálnu kombináciu chutí
- ideálne na výrobu domácej čokolády a iných dobrôt - inšpiráciu nájdete v časti Recepty
Výživové informácie
|
100 g |
Energetická hodnota |
1562 kJ / 373 kcal |
Tuky |
17,3 g |
- z toho nasýtené |
9,3 g |
Sacharidy |
15,1 g |
- z toho cukry |
0,7 g |
Vláknina |
31 g |
Bielkoviny |
25,7 g |
Soľ** |
0 g |
** len vo forme prirodzene sa vyskytujúceho sodíka
Zloženie:
- 100% organický kakaový prášok, môže obsahovať stopy sezamu a orechov.
Informácie
- Zvýšená opatrnosť sa odporúča v tehotenstve, pri dojčení, u detí do 5 rokov a opatrnosť sa odporúča pri kombinácii s niektorými liekmi a inými látkami (najmä s niektorými antidiabetikami, lítiom, teofylínom, hormonálnymi prípravkami, čajom a kávou s obsahom kofeínu).
- S kakaovým práškom by mali opatrne zaobchádzať všetci, ktorí sú náchylní na migrény alebo dnu.
- Skladujte na chladnom, tmavom a suchom mieste.