Kakaový prášok, ktorý tvorí základ čokoládového nápoja, je samotnou esenciou kakaových bôbov, ktorá v sebe ukrýva množstvo minerálov a iných prospešných látok bez toho, aby obsahovala vysoký podiel tuku. Chuť nápoja dotvára prírodný kokosový cukor s nízkym glykemickým indexom a štipka čistej morskej soli.
Lahodná chuť vďaka kombinácii zložiek v ekologickej kvalite
Kakaové bôby sú plodom kakaovníka (Theobroma cacao), ktorý je botanicky zaradený medzi orechy, a chutia ako nesladená horká čokoláda. Sú vynikajúcim spôsobom, ako dodať telu energiu, dobrú náladu, jasnú myseľ a podporiť zdravý životný štýl.
Cukor z kokosovej palmy je prírodný cukor získavaný z nektáru kvetov tropickej kokosovej palmy v Indonézii. Po zozbieraní sa varí, aby sa vytvoril karamel, ktorý sa potom rozdrví na jemný kryštál. Je to prírodné sladidlo, ktoré si vďaka šetrnému spracovaniu zachováva obsah minerálnych látok a má nízky glykemický index.
Čokoládový nápoj je balzamom pre telo, dušu aj chuťové bunky
- Antokyány sú prírodné farbivá fialovej farby. Nachádzajú sa aj v čučoriedkach a acai, kde významne prispievajú k priaznivému účinku na ľudský organizmus.
- Špecifickými látkami sú purínové zlúčeniny, najmä teobromín a v menšej miere Kofeín. Tieto dve látky majú vďaka svojej afinite dosť podobné účinky, ale účinok teobromínu je asi desaťkrát slabší ako účinok kofeínu. Preto sa nemusíme obávať "nadmernej stimulácie organizmu" čokoládou alebo kakaom, ani istej "návykovosti", ako je to napríklad v prípade kávy.
- Bioaktívne amíny sú prospešné pre harmonickú funkciu neurotransmiterov (prenášačov nervových impulzov v mozgu) a prispievajú k vytváraniu "pocitu pohody".
- Kokosový cukor má v porovnaní s bežným cukrom nízky glykemický index, takže po konzumácii rýchlo nezvyšuje hladinu cukru v krvi, ale energiu do tela uvoľňuje pomaly. Je vhodný aj pre tých, ktorí si musia strážiť množstvo jednoduchých cukrov v strave.
Kakaový prášok je právom známy ako účinný pomocník na navodenie dobrej nálady a príjemného stavu bdelosti. Kombináciou s prírodným kokosovým cukrom vzniká jedinečná pochúťka, ktorá mnohým pripomenie detské časy, keď sme si vychutnávali hrnček teplého kakaa s pocitom, že svet je krásny.
Výhody pre vaše zdravie
- nabitý minerály
- 100 % prírodný produkt
- s prírodným kokosovým cukrom s nízkym glykemickým indexom
- nižší obsah tuku ako čokoláda alebo obyčajné kakao
- bez aróm a konzervačných látok
Použite
- lahodný kakaový nápoj sa pripravuje zmiešaním s rastlinným "mliekom", napríklad z kešu orechov
- pridajte ho do prírodného proteínu a môžete si namiešať vlastný nápoj podľa nálady
- alebo si z neho pripravte dezert podľa nálady - zabaľte do neho sladké guľôčky, pridajte ho do koláča alebo vytvorte akýkoľvek dezert podľa svojej chuti
Výživové informácie
|
100 g |
Energetická hodnota |
1342 kJ/ 334 kcal |
Tuky |
8 g |
- z toho nasýtené |
4 g |
Sacharidy |
52 g |
- z toho cukry |
42 g |
Vláknina |
18 g |
Bielkoviny |
16 g |
Soľ |
0,52 g |
Draslík |
928 mg (46 %)* |
Fosfor |
437 mg (62 %)* |
Horčík |
300 mg (80 %)* |
Mangan |
2 mg (100 %)* |
Meď |
2 mg (200 %)* |
Selén |
9 mcg (16 %)* |
Zinok |
4 mg (40 %)* |
Iron |
8 mg (57 %)* |
* Referenčná hodnota príjmu
Zloženie:
- Organický kakaový prášok, organický kokosový cukor, morská soľ.
Informácie
- Skladujte na chladnom, tmavom a suchom mieste.
- Zvýšená opatrnosť sa odporúča v tehotenstve, pri dojčení, u detí do 5 rokov a opatrnosť sa odporúča pri kombinácii s niektorými liekmi a inými látkami (najmä s niektorými antidiabetikami, lítiom, teofylínom, hormonálnymi prípravkami, čajom a kávou s obsahom kofeínu).
- S kakaovým práškom by mali opatrne zaobchádzať všetci, ktorí sú náchylní na migrény alebo dnu.