Kukuričná fermentovaná aminokyselina L-lyzín je vysoko čistá a biologicky dostupná forma L-lyzínu získaná prírodným procesom. L-lyzín je základná zložka, ktorú si telo nedokáže vytvoriť samo, a preto musí byť prijímaný stravou. Fermentovaný L-lyzín je veľmi populárny doplnok stravy. V potravinách sa nachádza v bravčovom a hovädzom mäse, rybách, sóji, pšeničných otrubách, šošovici a fazuli. Najviac ho obsahuje parmezán.
L-lyzín sa významne podieľa na tvorbe telesných bielkovín vrátane svalových myofibríl a spojivového tkaniva. Je dôležitým stavebným prvkom bielkovín v tele. Vo veľkom množstve sa nachádza vo svalových vláknach. L-Lyzín ako doplnok stravy sa odporúča aj vegánom, pretože vegánska strava zvyčajne neobsahuje dostatočné množstvo tejto dôležitej a esenciálnej Aminokyseliny.
Kukurica sa najprv spracuje na kukuričný škrob. Tá sa potom pomocou enzýmov hydrolyzuje na glukózu, fermentovateľný cukor. Glukóza sa potom fermentuje mikroorganizmami, ktoré sú optimalizované na vysokú produkciu L-lyzínu. Počas fermentácie sa sledujú parametre, ako sú pH, teplota, koncentrácia kyslíka a koncentrácia glukózy, aby sa zabezpečili optimálne podmienky pre rast mikroorganizmov a produkciu L-lyzínu. Po ukončení fermentácie sa zmes prefiltruje a L-lyzín sa izoluje a prečistí. Tento proces preto umožňuje ekologickú, efektívnu a udržateľnú výrobu L-lyzínu z prírodného zdroja.
Odporúčané dávkovanie
- Užite 1× denne 2 kapsule 30 minút pred záťažou.
- Neprekračujte odporúčané dávkovanie.
Výživové informácie
Obsah látok v dennej dávke | 2 kapsule |
L-Lysin | 930 mg |
Zloženie:
L-Lyzín HCL, rastlinná kapsula z hypromelózy, protihrudkujúce látky - stearan horečnatý, oxid kremičitý.
Informácie
- Doplnok stravy.
- Výrobok nie je určený ako náhrada pestrej stravy.
- Skladujte na suchom mieste pri teplote do 25 °C.
- Chráňte pred priamym slnečným svetlom.
- Nie je určené pre deti, tehotné a dojčiace matky.
- Uchovávajte mimo dosahu detí.
- Výrobca nezodpovedá za škody spôsobené nesprávnym používaním alebo skladovaním.
- Minimálna doba skladovania uvedená na obale.