Ak uvažujete o kombinácii kvercetínu a vitamínu C ako o súčasti vášho doplnku stravy, tu je niekoľko všeobecných informácií, ktoré by ste mali zvážiť. Kvercetín je rastlinný polyfenol s biologickou aktivitou zo skupiny flavonoidov, ktorý sa nachádza v mnohých druhoch ovocia, zeleniny, listov a obilnín. Stredomorská strava je bohatá na kvercetín, ktorý sa hojne nachádza v potravinách bohatých na kvercetín. Je známy svojimi vlastnosťami a často je vyhľadávaný pre svoju prítomnosť v čerstvých potravinách. Náš produkt obsahuje vysoko koncentrovaný, extrahovaný štandardizovaný extrakt kvercetínu s koncentráciou 95 % zo stromu Sophora Japonica. Ak doplnok stravy s kvercetínom uvádza, že obsahuje extrakt kvercetínu s koncentráciou 95 %, hovorí to o vysokej čistote a štandardizácii. Štandardizácia extraktu zaručuje, že obsahuje presne 95 % kvercetínu, čo vedie k stabilnej kvalite produktu. Štandardizácia tiež znamená, že produkt prechádza prísnymi testami a kontrolami, aby sa zabezpečilo, že obsah zodpovedá deklarovanej hodnote.
Vitamín C, známy aj ako kyselina askorbová, je vo vode rozpustný vitamín, ktorý je nevyhnutný pre rôzne telesné funkcie. Je to silný antioxidant, ktorý prispieva k udržaniu normálnej funkcie imunitného systému počas intenzívneho fyzického cvičenia a po ňom, k normálnej tvorbe kolagénu pre normálnu funkciu ciev, k normálnej tvorbe kolagénu pre normálnu funkciu kostí, k normálnej tvorbe kolagénu pre normálnu funkciu chrupaviek, k normálnej tvorbe kolagénu pre normálnu funkciu ďasien, normálnu tvorbu kolagénu pre normálnu funkciu kože, normálnu tvorbu kolagénu pre normálnu funkciu zubov, normálny energetický metabolizmus, normálnu funkciu nervového systému, normálnu psychickú funkciu, ochranu buniek pred oxidačným stresom, zníženie únavy a vyčerpania a zvýšenie vstrebávania železa.
Šípkový extrakt sa získava z plodov šípky (Rosa canina). Šípky sú bohaté na vitamín C, Antioxidanty a ďalšie bioaktívne látky. Šípky sa tradične zbierajú a spracúvajú do rôznych foriem vrátane sušených plodov, práškov a extraktov. Šípky sa zbierajú, keď sú úplne zrelé, zvyčajne na jeseň. Zrelé šípky majú vysoký obsah vitamínu C a ďalších živín.
Súprava obsahuje tieto produkty