Mimoriadne čistý a kvalitný Omega 3 olej z rias, chránený pred oxidáciou organickým olivovým olejom odrody Picual bohatým na polyfenoly. Táto kombinácia polyfenolov pomáha lepšie zabudovať omega-3 mastné kyseliny do buniek. Zároveň sa nemusíte obávať rybaciny alebo tráviacich problémov, na ktoré ste zvyknutí pri menej kvalitných oxidovaných produktoch. V jednej dávke dostanete mega dávku takmer 3 gramov DHA a EPA. V porovnaní s inými produktmi sa nemusíte obávať ťažkých kovov a iných toxínov, pretože VIVO Omega pestuje riasy v uzavretom, veľmi čistom ekosystéme. & Absolútne dokonalú konfiguráciu dopĺňa matrica vitamínu D3 K2 rastlinného pôvodu. Okrem toho K2 vo forme patentovanej formy K2 VITAL DELTA od nórskej spoločnosti Kappa Bioscience, ktorá je svätým grálom medzi vitamínmi.
Olej je vhodný pre všetkých ľudí, najmä pre deti, dojčiace ženy a vegánov, ktorí sú ohrození nedostatkom omega 3 a pre ktorých je čistota produktu mimoriadne dôležitá.
V prípade tohto produktu odporúčame uprednostniť doručenie kuriérom priamo k vám domov pred doručením do schránky.
& Riasy sú najlepším a najčistejším zdrojom OMEGA-3 DHA EPA
Zabudnite na konopné semená a iné rastlinné zdroje, ktoré veľmi sťažujú príjem DHA, základnej živiny pre zdravie mozgu a očí. Teraz je tu olej z rias ALGAE pestovaný v uzavretom ekosystéme, takže neobsahuje ťažké kovy a toxíny. Môžete si byť istí, že všetky zložky výrobku sú rastlinného pôvodu, bez kontaminantov a toxínov a bohaté na vysoko vstrebateľné omega-3 mastné kyseliny. Hoci kyselinu alfa-linolénovú (ALA) možno získať zo semien chia alebo vlašských orechov, premena ALA na EPA (kyselinu eikosapentaénovú) je maximálne 9 % a v prípade DHA (kyseliny dokozahexaénovej) dokonca menej ako 1 %! Preto je lepšie vybrať si morské riasy. Tvoria základ potravinového reťazca. A práve riasy, ktoré ryby konzumujú, sú následne bohaté na omega 3. Sú tiež prirodzeným a udržateľným zdrojom omega-3 mastných kyselín. Nielenže obsahujú vysoké množstvo DHA a EPA, ale vďaka prirodzene sa vyskytujúcim fosfolipidom sú tieto mastné kyseliny veľmi dobre vstrebateľné. Okrem toho sú riasy nositeľmi chlorofylu. Látka, ktorá podporuje pečeň v jej detoxikačnej činnosti.
Prečo piť olej z rýb, keď môžete piť olej z rias, ktoré ryby konzumujú?
Možno ste nevedeli, že ryby sa živia riasami, ktoré sú bohaté na omega-3 mastné kyseliny. A tak preskočíte jeden krok a doplníte omega 3 rybí olej. Nechajte ryby na pokoji a prejdite na panenský olej z rias ALGAE, ktorý obsahuje oveľa viac omega-3 mastných kyselín ako ryby a v roku 2008 bolo potvrdené, že je rovnako výživný ako losos.4
Polyfenolová ochrana omega 3 pred oxidáciou
Nevýhodou omega-3 mastných kyselín je ich náchylnosť na oxidáciu. Na ochranu krehkých omega 3 mastných kyselín DHA a EPA pred oxidáciou sme olej z rias zmiešali s organickým olivovým olejom odrody Picual, bohatým na polyfenoly a kyselinu olejovú. Táto synergia polyfenolov zaručuje nielen ochranu pred oxidáciou, ale aj hladký priebeh v tráviacom trakte. Najdôležitejšie je, že kombinácia omega 3 a polyfenolov z olivového oleja zabezpečuje lepšie zabudovanie omega 3 mastných kyselín EPA a DHA do bunkových membrán. Vysokokvalitný olivový olej má pri vystavení chladu tendenciu vytvárať kvapky tuku, ktoré sú viditeľné voľným okom cez sklo. Ak olej pri pôsobení chladu stuhne a získa mliečny alebo zakalený vzhľad, je to znak kvality vysokokvalitného oleja, ktorý ste dostali do rúk.
Šetrné spracovanie a pravidelné testovanie na prítomnosť ťažkých kovov
BrainMax Vegan Omega pochádza z uzavretého ekosystému, takže neobsahuje ťažké kovy a toxíny. Všetky zložky výrobku sú rastlinného pôvodu, bez kontaminantov a toxínov, bohaté na vysoko vstrebateľné omega-3 mastné kyseliny. Proces je vysoko kontrolovaný s minimálnym tepelným pôsobením a vynikajúcou ochranou proti oxidácii.
- Vegánske omega-3 z mikrorias.
- Šetrné spracovanie - nízke vystavenie teplu a kyslíku.
- Žiadny odpad - optimálne využitie surovín.
- Neobsahuje environmentálne kontaminanty.
- Trvalo udržateľný zdroj omega-3
- Vegánsky výrobok.
- Vynikajúca chuť a vôňa.
- Prvotriedna čerstvosť na trhu s nízkym obsahom TOTOX.
- Min. 90% triglyceridov.
- Bez GMO.
Ako rozpoznáte oxidáciu omega-3
Keďže omega-3 mastné kyseliny sú veľmi krehké a nestabilné, na vzduchu a pri vyšších teplotách podliehajú degradácii. Prejavuje sa to rybím zápachom a tráviacimi problémami, ako sú rybie grganie alebo dokonca hnačka. S naším výrobkom sa nemusíte obávať žiadnych z týchto nepríjemností, pretože sme už čerstvý olej z rias ochránili pred oxidáciou polyfenolmi z organického olivového oleja z Andalúzie.
& Až 2850 mg DHA EPA v jednej polievkovej lyžici
Dopĺňanie kyseliny dokozahexaenovej, skrátene DHA, je pre naše zdravie veľmi dôležité. DHA je nevyhnutná pre normálne fungovanie mozgu. Je hlavnou štrukturálnou zložkou mozgového tkaniva a ovplyvňuje neuroplasticitu, pamäť a učenie. Je dôležitý aj pre zdravie sietnice. Nedostatok DHA môže viesť k problémom so zrakom. Naopak, dostatočné množstvo DHA môže pomôcť znížiť riziko kardiovaskulárnych ochorení znížením hladiny triglyceridov a krvného tlaku. DHA je obzvlášť dôležitá pre vývoj mozgu a očí u plodu a malých detí. Dopĺňanie DHA počas tehotenstva a dojčenia môže prispieť k lepšiemu vývoju mozgu u detí. Niektoré štúdie naznačujú, že DHA môže mať priaznivé účinky na duševné zdravie vrátane zmiernenia príznakov depresie.
Naše telo si nedokáže vyrobiť dostatok DHA, a preto ju treba dopĺňať zo stravy. Keďže vieme, že prevažná väčšina populácie má nedostatok DHA, zvolili sme veľkorysú dávku pre dosiahnutie maximálnych zdravotných účinkov.
Zdravotné tvrdenia schválené EFSA
EFSA, skratka pre Európsky úrad pre bezpečnosť potravín, je agentúra Európskej únie, ktorá poskytuje nezávislé vedecké poradenstvo a informuje o rizikách v potravinovom reťazci.
- >DHA (250 mg) prispieva k udržaniu dobrého zraku.
- Vitamín D prispieva k udržaniu zdravých zubov.
- Vitamín D prispieva k zdravej funkcii svalov.
- Vitamín D prispieva k udržaniu zdravých kostí.
- >Polyfenoly z olivového oleja (20 g) prispievajú k ochrane krvných lipidov.
- >DHA a EPA ( 3 g) prispievajú k udržaniu normálneho krvného tlaku.
- Vitamín D sa podieľa na procese delenia buniek.
- DHA a EPA prispievajú k udržaniu správnej hladiny triglyceridov v krvi.
- Nahradenie nasýtených tukov nenasýtenými tukmi (kyselina olejová) môže znížiť hladinu cholesterolu v krvi.
Zdravotné tvrdenia schválené EFSA
- Vitamín E pomáha chrániť bunky pred oxidačným stresom.
- Vitamín D prispieva k správnemu vstrebávaniu vápnika a fosforu.
- Vitamín D prispieva k udržaniu potrebnej hladiny vápnika v krvi.
- >Tehotné a dojčiace matky užívajú DHA ( 450 mg) na podporu normálneho vývoja mozgu plodu alebo dieťaťa.
- >Užívanie DHA ( 100 mg) prispieva k normálnemu vývoju zraku dieťaťa do 1 roka života.
- >Tehotné a dojčiace matky užívajú DHA ( 450 mg) na podporu normálneho vývoja zraku plodu alebo dojčaťa.
Vplyv omega-3 na zdravie mozgu
Omega 3 esenciálne mastné kyseliny patria medzi najdôležitejšie živiny pre integritu a výkonnosť mozgu. Zo všetkých esenciálnych mastných kyselín sa omega-3 najviac vyskytujú v mozgu. Sú stavebnými prvkami mozgových a nervových bunkových membrán. Ak je týchto mastných kyselín nedostatok, mozog spotrebuje všetky dostupné Tuky, čo preň nie je optimálne.
- Omega-3 zohrávajú úlohu pri vzájomnej komunikácii mozgových buniek.
- Podporujú optimálnu hladinu najdôležitejších neurotransmiterov vrátane dopamínu, serotonínu, GABA, norepinefrínu a acetylcholínu. Tým sa udržiava psychická pohoda.
- Optimálne hladiny DHA sú kľúčové pre správny vývoj mozgu u detí.
- Zvyšujú schopnosť neuroplasticity mozgu (schopnosť mozgu vyvíjať sa a meniť vytváraním nových spojení, aby sa rýchlejšie prispôsobil učeniu a spracovaniu informácií)1
- Chráni pred mentálnym úpadkom a neurodegeneratívnymi ochoreniami. 2,3
- Podieľa sa na správnej komunikácii medzi neurotransmitermi.
& Vitamín D3 K2 Vital Delta
Vitamín D3 a K2 sú absolútne nevyhnutné vitamíny na optimalizáciu zdravia a imunity, navyše sú rozpustné v tukoch a rastlinného pôvodu. Vitamín D3 sa získava z borovíc a vitamín K2 od nórskej spoločnosti Kappa Bioscience pochádza z muškátov. Spolu s omega-3 mastnými kyselinami zabezpečujú správne ukladanie vápnika v kostiach, silnú imunitu, zdravie kostí, zubov a ciev. Okrem toho je podľa štúdií vitamín K2 Vital Delta najúčinnejším vitamínom K2 na trhu vďaka technológii zapuzdrenia, ktorá zabezpečuje výnimočnú stabilitu.
Dnešný problém: vyšší obsah Omega 6 ako OMEGA 3!
Problémom dnešnej západnej stravy je vysoký príjem omega-6 mastných kyselín v porovnaní s omega-3. Priemerný Európan má pomer omega 3 a omega 6 v bunkách 1:15. To znamená, že na jeden diel omega 3 pripadá 15 dielov omega 6. Zdravý pomer však začína na 1:5 a najoptimálnejší pomer je 1:3. Pri pomere 1:3 bunkové membrány fungujú správne, čo sa prejavuje v celkovom zlepšení zdravia na všetkých úrovniach. Naopak, pri pomere 1:15 a viac vzniká v tele nezdravé prostredie a jedinec je oveľa náchylnejší na civilizačné choroby. To všetko je spôsobené nesprávnym stravovaním založeným na vysokom príjme omega 6 z potravín (vyprážané výrobky, rastlinné oleje, živočíšne produkty z priemyselných chovov). Predtým, ako sa k Eskimákom dostala západná strava, sa zistilo, že pomer ich buniek bol 1:2 a netrpeli prakticky žiadnymi chorobami. Preto by ste mali obmedziť príjem omega 6 a zvýšiť príjem kvalitných omega 3.
OMEGA 3 pre zdravé srdce a cievny systém
1. Zníženie hladiny triglyceridov - triglyceridy sú skupinou tukov, ktoré sa nachádzajú v krvi. Väčšina tukového tkaniva v tele je vo forme triglyceridov, ktoré slúžia ako zdroj energie. Problém nastáva vtedy, keď stravou prijímame viac triglyceridov, ako naše telo spotrebuje. Omega-3 znižujú ich hladinu.
2. Regulácia krvného tlaku - vďaka znižovaniu hladiny triglyceridov a zvyšovaniu produkcie oxidu dusnatého, molekuly, ktorá pomáha uvoľňovať a rozširovať cievy, omega 3 optimalizuje hladinu krvného tlaku.
3. Pôsobí ako prevencia aterosklerózy - upchatia ciev a výrazného stenčenia cievnej steny, ktorá sa potom upcháva na viacerých miestach. Omega-3 mastné kyseliny pomáhajú zlepšovať funkciu vnútornej výstelky ciev, ich funkciu a priechodnosť.
Nedostatok omega-3 mastných kyselín môže spôsobiť:
Nedostatok omega-3 mastných kyselín zhoršuje kognitívne funkcie, napríklad pamäť a rýchlosť myslenia. U detí brzdí telesný a duševný vývoj a nízka hladina DHA sa spája aj s výrazným oslabením imunity. Môže dôjsť aj k poklesu energie, pretože mastné kyseliny sú veľmi koncentrovaným zdrojom energie.
- Kardiovaskulárne zdravotné problémy.
- Nedostatok energie.
- Problémy so zrakom.
- Oslabená imunita.
- Znížené kognitívne schopnosti (horšia koncentrácia a pamäť).
- Zmeny nálady.
- Psychické problémy.
- Studené končatiny.
- Kožné problémy.
Všetko je o pomere prijímaných OMEGA 3 a OMEGA 6
Aby mohli fungovať membrány našich buniek správne. To znamená prepúšťať živiny dovnútra a vypúšťať odpadové látky von, potom musia byť ich membrány priepustné. Preto by mal byť pomer omega 3 a 6 v bunkách pokiaľ možno nižší ako 1:5, optimálne 1:3, ale európska norma je, žiaľ, 1:15. Rybí tuk sa dostal do hľadáčika vedcov vďaka Eskimákom, ktorí mali v strave vysoké množstvo mastných kyselín EPA i DHA a súčasne netrpeli žiadnymi obvyklými civilizačnými chorobami ako je mozgová mŕtvica, srdcový infarkt alebo diabetes 2. typu. Problémom dnešnej doby je však nadmerný príjem OMEGA 6 a to treba kompenzovať vyššou dávkou omega 3. Pokiaľ teda zjete napr. balíček chipsov s 30 g omega 6 mali by ste k nemu prijať 10 g omega 3 mastných kyselín.
Odkaz
1. WU, Aiguo, Zhe YING a Fernando GOMEZ-PINILLA. Suplementácia DHA zvyšuje účinky cvičenia na synaptickú plasticitu a poznávanie. 2011.
2. GUSTAFSON, Deborah R, K BÄCKMAN, N SCARMEAS, Y STERN, J J MANLY, R MAYEUX a Y GU. Mastné kyseliny v strave a riziko Alzheimerovej choroby a príbuzných demencií: pozorovania z projektu Washington Heights-Hamilton Heights-Inwood Columbia Aging Project (WHICAP). 2020.
3. THOMAS, J, CJ THOMAS, J RADCLIFFE a C ITSIOPOULOS. Omega-3 mastné kyseliny vo včasnej prevencii zápalových neurodegeneratívnych ochorení: zameranie na Alzheimerovu chorobu. 2015.
4. ARTERBURN, Linda M, Harry A OKEN, Eileen BAILEY HALL, Jacqueline HAMERSLEY, Connye N KURATKO a James P HOFFMAN. Kapsuly s olejom z rias a varený losos: nutrične rovnocenné zdroje kyseliny dokozahexaénovej. 2008.
Odporúčané dávkovanie
- 1 polievková lyžica (11 ml) denne.
- Užívajte s jedlom.
- Pred použitím odporúčame pretrepať.
Aktívne zložky
Zloženie v 1 polievkovej lyžici (11 ml) | Obsah | RHP* |
Olej z riasy Schizochytrium sp. | 4 ml | ** |
- z celkového množstva omega 3 | 2850 mg | |
- z toho DHA | 2782 mg | ** |
- z toho EPA | 30 mg | ** |
Organický olivový olej | 7 ml | ** |
- z toho Omega 9 | 4938 mg | ** |
- z toho polyfenoly | 5,4 mg | ** |
Vitamín E (tokoferoly) | 13,8 mg | 115% |
Vitamín D3 vegánsky (z borovice) | 20 mcg / 800 IU | 400% |
Vitamín K2 ako MK-7 (z K2 VITAL® DELTA 1% MCT oleja) | 20 mcg | 26,6% |
* % dennej referenčnej hodnoty príjmu ** denná referenčná hodnota príjmu nie je stanovená | | |
Zloženie:
Olej z rias (Schizochytrium sp.), celkovo Omega 3, z toho DHA , z toho EPA, organický olivový olej, z toho kyselina olejová, z toho Omega 9, z toho polyfenoly, vitamín E (tokoferoly), vitamín D3 vegan (z borovice), vitamín K2 ako MK-7 (z K2 VITAL® 1% MCT oleja).
Oznámenie
- Uchovávajte mimo dosahu detí!
- Neprekračujte odporúčanú dennú dávku.
- Výrobok nie je určený ako náhrada pestrej stravy.
- Udržujte zdravý životný štýl.
- Skladujte na suchom a tmavom mieste. Po otvorení skladujte v chladničke a spotrebujte do 30 dní.