Vedecky overený vzorec pre normálnu funkciu pečene!
Najviac vstrebateľná forma glutatiónu, SAG, sa dopĺňa NAC a SAMe, látkami, ktoré podporujú hladinu glutatiónu v pečeni. Komplex obsahuje aj látky na podporu zdravia, regenerácie a ochrany pečene, ako je extrakt z artičoku, koreň púpavy alebo kurkumín, Antioxidanty potrebné na ochranu pečene pred oxidačným stresom, ako je extrakt z kurkumínu, extrakt z hroznových jadierok a ostropestrec mariánsky, ktorý je prospešný aj pri čistení.
Na čo slúži pečeň?
Pečeň funguje ako filter, ktorý odstraňuje toxíny z krvi a zabraňuje ich usadzovaniu v tele. Keď je pečeň preťažená toxínmi, začne zlyhávať ako upchatý vysávač. To môže viesť k únave, oslabeniu imunitného systému, zhoršeniu stavu pokožky (akné, ekzémy) a tráviacim problémom. Ak pečeň nefunguje správne, telo nedokáže účinne odstraňovať škodlivé látky, čo môže viesť k ich hromadeniu v krvi a spôsobovať zdravotné problémy. Môže tiež narušiť metabolizmus živín, ovplyvniť energetickú rovnováhu tela a viesť k únave, slabosti a nedostatku vitamínov.
S-acetyl-L-glutatión
Glutatión sa tvorí najmä v pečeni, ktorá je hlavným orgánom detoxikácie organizmu, a zohráva v nej kľúčovú úlohu. Podporuje tiež regeneráciu ďalších antioxidantov. Bez dostatočného množstva glutatiónu by pečeň mala obmedzenú schopnosť obrany a regenerácie. Naša vlastná produkcia glutatiónu s vekom klesá a s nízkou hladinou glutatiónu v tele sa stávame menej odolní. S-acetyl-L-glutatión je najmodernejšia forma biologicky dostupného glutatiónu. Jeho účinnosť je rovnocenná s intravenóznym podávaním glutatiónu. Je stabilnejší v krvi a zvyšuje hladinu glutatiónu v bunkách lepšie ako bežné formy glutatiónu.
Kombinácia NAC, SAMe a púpavy
S-adenosylmetionín, N-acetylcysteín a púpava sú veľmi účinné látky. Púpava môže významne prispieť k zdraviu pečene vďaka svojim synergickým účinkom pri podpore detoxikácie a antioxidačnej ochrany. SAMe je aktívna forma metionínu, ktorá zohráva kľúčovú úlohu v mnohých biologických procesoch, ako je metylácia, proces nevyhnutný pre syntézu glutatiónu. NAC je prekurzorom cysteínu, ďalšej nevyhnutnej zložky pre tvorbu glutatiónu. Tieto látky spoločne účinne zvyšujú a udržiavajú hladinu glutatiónu, látky, ktorá je kľúčová pre funkciu pečene.
Výťažok z pestreca mariánskeho
Výťažok z pestreca mariánskeho podporuje normálne trávenie a funkciu pečene, čím prispieva k jej čisteniu. Je známy svojimi antioxidačnými vlastnosťami, ktoré chránia bunky pred oxidačným stresom. Pomáha udržiavať normálnu hladinu cukru v krvi, podporuje srdce a zvyšuje odolnosť organizmu voči vonkajším vplyvom a infekciám. V neposlednom rade prispieva Pestrec Mariánsky k normálnemu tráveniu tým, že podporuje enzymatickú aktivitu a pomáha udržiavať zdravú funkciu pečene a žlčníka. To znamená lepšie spracovanie tukov.
Prečo extrahovať?
Extrakt z ostropestreca mariánskeho je koncentrovaná forma získaná extrakčnými metódami, ktoré izolujú špecifické účinné zložky, najmä silymarín, a odstraňujú väčšinu ostatných zložiek, čím sa zvyšuje koncentrácia účinných látok. Výťažky sa lepšie vstrebávajú, pretože sa rýchlejšie dostanú do krvného obehu a sú koncentrovanejšie, takže vám stačí menšie množstvo.
Acetyl-L-karnitín a kyselina alfa-lipoová
Acetyl-L-karnitín je látka, ktorá sa prirodzene vyskytuje v našom tele a pomáha transportovať Tuky do mitochondrií, kde sa premieňajú na energiu. Táto látka, produkovaná v pečeni a obličkách, zohráva kľúčovú úlohu v energetickom metabolizme. Ďalšia dôležitá látka, kyselina alfa-lipoová, podporuje produkciu energie v bunkách tým, že pôsobí ako koenzým v mitochondriách. Vďaka svojej schopnosti pôsobiť vo vode aj v tuku môže kyselina alfa-lipoová účinne pôsobiť v rôznych častiach bunky. Tieto látky spoločne prispievajú k efektívnemu energetickému metabolizmu a podporujú funkciu mitochondrií.
Extrakt z hroznových jadierok
Extrakt z hroznových jadierok je silný antioxidant vďaka vysokému obsahu proantokyanidínov. Antioxidanty sú látky, ktoré chránia telo pred poškodením spôsobeným voľnými radikálmi, čo sú nestabilné molekuly, ktoré môžu spôsobiť oxidačný stres a poškodiť bunky. ktoré neutralizujú voľné radikály a chránia bunky pred oxidačným stresom.
Extrakt z artičoku
Artičok je bohatý na látky, ktoré podporujú zdravie pečene, ako je cinarín a kyselina chlorogenová. Vďaka tomu artičok podporuje trávenie a detoxikáciu organizmu. Extrakt z artičoky obsahuje látky, ktoré stimulujú tvorbu žlče, ktorá pomáha pri odbúravaní tukov. Jeho bohatý obsah antioxidantov pomáha chrániť bunky pred poškodením voľnými radikálmi, čím podporuje celkové zdravie a imunitu.
- Podporuje regeneráciu a ochranu pečene pred škodlivými látkami a toxínmi.
- Zlepšuje trávenie a vstrebávanie živín, čím prispieva k celkovému zdraviu a vitalite.
- Posilňuje imunitný systém a zvyšuje odolnosť organizmu voči stresu a vonkajším vplyvom.
- Optimalizuje metabolizmus a podporuje chudnutie pri zachovaní zdravia pečene.
Výťažok z koreňa púpavy
Detoxikačné vlastnosti púpavy sú dobre známe, pretože pomáha pečeňovému orgánu odstraňovať toxíny a škodlivé látky, ktoré sa môžu hromadiť v tele. Extrakt z koreňa obsahuje flavonoidy a inulín, ktoré podporujú tvorbu žlče a uľahčujú trávenie, čím znižujú zaťaženie pečene. Rovnako dôležitý je aj jeho močopudný účinok, pretože vďaka nemu lepšie spolupracuje s obličkami, ktoré vyplavujú toxíny z tela, čím podporuje detoxikáciu a znižuje zaťaženie tkaniva pečene.
Kurkumín: extrakt s maximálnym účinkom
Kurkuma je jednou z najviac skúmaných rastlín na svete. Obsahuje bioaktívnu látku kurkumín, ktorá podporuje zdravie pečene a pomáha viacerými spôsobmi:
- Ochrana pred oxidačným stresom
- Podpora detoxikácie: Kurkumín podporuje funkciu pečeňových enzýmov, ktoré sa podieľajú na detoxikácii, čím zlepšuje schopnosť pečene odstraňovať toxíny z tela.
- Regulácia metabolizmu tukov: kurkumín zvyšuje aktivitu enzýmov zodpovedných za odbúravanie tukov, čím zabraňuje ich hromadeniu v pečeni.
Zázvor, kurkumín a Piperín
Zázvor, kurkumín a piperín tvoria synergickú kombináciu prírodných látok, ktoré vynikajúco podporujú zdravie pečene. Kurkumín, silný antioxidant, ktorý podporuje tvorbu žlče. Piperín z čierneho korenia zvyšuje vstrebávanie kurkumínu a zlepšuje jeho účinky. Táto kombinácia účinne chráni pečeň pred škodlivými vplyvmi a podporuje jej regeneráciu.
Odporúčané dávkovanie
3 kapsule denne
Výživové informácie
Zložky v 3 kapsulách | Množstvo v 3 kapsulách | %RHP* |
Extrakt z pestreca mariánskeho (80 % flavonoidov silymarínu = 400 mg silymarínu) | 500 mg | *** |
SAMe | 200 mg | *** |
N-Acetyl L-Cystein | 199 mg | *** |
Kyselina alfa-lipoová | 150 mg | *** |
Acetyl L-karnitín | 150 mg | *** |
Organický kurkumínový extrakt (95 % kurkumínu) | 110 mg | *** |
Výťažok z koreňa púpavy 10:1 | 100 mg | *** |
Extrakt z hroznových jadierok (štandardizovaný extrakt na polyfenoly) | 100 mg | *** |
S-acetyl-L-glutatión | 100 mg | *** |
Extrakt z artičoku (list) | 100 mg | *** |
Prášok z koreňa zázvoru (štandardizovaný extrakt z odnoží) | 50 mg | *** |
Extrakt z čierneho korenia (90 % piperínu = 2 mg piperínu) | 2,22 mg | *** |
* % denného referenčného príjmu *** denný referenčný príjem nie je stanovený | |
Odkaz
1. Saller, R., Meier, R., & Brignoli, R.. (2012). Použitie silymarínu pri liečbe ochorení pečene. Drugs, 61, 2035-2063.
2. Gillessen, A., & Schmidt, H. (2020). Silymarín ako podporná liečba pri ochoreniach pečene: Naratívny prehľad. Advances in Therapy, 37, 1279 - 1301.
3. Shaker, E., Mahmoud, H., & Mnaa, S.. (2010). Silymarín, antioxidačná zložka a výťažky zo Silybum marianum zabraňujú poškodeniu pečene. Potravinová a chemická toxikológia : medzinárodný časopis vydávaný pre Britskú asociáciu priemyselného biologického výskumu, 48 3, 803-6 .
4. Flora, K., Hahn, M., Rosen, H., & Benner, K.. (1998). Pestrec mariánsky (Silybum marianum) na liečbu ochorení pečene. American Journal of Gastroenterology , 93, 139-143.
5. Surai, P. (2015). Silymarín ako prírodný antioxidant: Prehľad súčasných dôkazov a perspektív. Antioxidanty , 4, 204-247.
6. Ramasamy, K., & Agarwal, R.. (2016). Modulačné účinky silibinínu na rôzne bunkové signálne dráhy proti poruchám pečene a rakovine: Komplexný prehľad. Biomolecules & Therapeutics, 24(1), 99-109.
7. Loguercio, C., & Festi, D. (2014). Hepatoprotektívny účinok silymarínu. Digestive and Liver Disease, 43(1), 1-6.
8. Bostancıoğlu, B., & Saner, G. (2013). Pestrec mariánsky: budúci potenciálny antiosteoporotický prostriedok a prostriedok na hojenie zlomenín. Journal of Ethnopharmacology, 146(3), 816-824.
9. Simoes, C. M. O., Amoros, M., & Girre, L. (2009). Klinická účinnosť, bezpečnosť a znášanlivosť BIO-C (mikronizovaného silymarínu) ako galaktagoga. Journal of Ethnopharmacology, 124(2), 164-171.
10. Kazemi, T., Hadi, A., Momtaz, M., & Clark, C. C. T. (2016). Silymarín pri diabetes mellitus 2. typu: Systematický prehľad a metaanalýza randomizovaných kontrolovaných štúdií. Fytoterapeutický výskum, 30(6), 961-970.
Zloženie:
Extrakt z bodliaka (80% flavonoidov silymarínu = 400 mg silymarínu), SAMe, N-acetyl l-cysteín, kyselina alfa-lipoová, acetyl L-karnitín, organický extrakt kurkumínu (95% kurkumínu), extrakt z koreňa púpavy 10:1,Extrakt z hroznových jadierok (štandardizovaný extrakt pre polyfenoly),S-acetyl-L-Glutatión,Extrakt z artičoku (list),Prášok z koreňa zázvoru (štandardizovaný extrakt pre oddenky),Extrakt z čierneho korenia (90% piperín = 2 mg piperínu),Kremík. Rastlinná kapsula na báze HPMC.
Oznámenie
Doplnok stravy. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku, pokiaľ vám to neodporučí lekár. Nie je určené pre tehotné a dojčiace ženy. Nepoužívajte tento výrobok s alkoholickými nápojmi. Výrobok nie je určený ako náhrada pestrej stravy. Uchovávajte mimo dosahu detí.